Localizare

Pensiunea Minerva  - Sala de evenimente

Pensiunea se afla in centrul localitatii Halmagel , pe malul drept al vaii Halmagelului . Localitatea este situata la poalele versantului vestic al Muntelui Gaina , loc incarcat de istorie si legende , unde in fiecare an in duminica cea mai apropiata de Sf. Ilie Proroc  (20 iulie) are loc traditionalul “Targ de Fete” , ce reuneste motii din cele patru judete invecinate : Arad , Hunedoara , Alba si Bihor . Un alt moment important din viata satului il constituie “Nedeia de la Halmagel” , care are loc in lunea de Rusalii . Numele localitatii se leaga de cel al lui Avram Iancu , iar vecinatatea cu localitatea Halmagiu (2 km) face posibila vizitarea Bisericii Voievodale si a Hanului Motilor , ca obiective turistice ce marturisesc peste veacuri despre istoria locurilor .

Un alt element de traditie locala il reprezinta olaritul care azi mai dainuie in satul Tarnavita . Pensiunea insasi este legata de acest aspect , fiind construita pe vatra casei olarului din Halmagel , care a reprezentat judetul Arad cu succes la multe concursuri internationale . Spatiul natural in care este asezata localitatea , facand trecerea de la munte spre zona de depresiune este propice relaxarii in aer liber , oferind prospetimea si sanatatea aerului curat si al apelor pure de izvor . Curiozitati naturale precum Piatra Fetei si Piatra cu Comanac intregesc frumusetea deosebita a acestui peisaj .

Accesul la pensiune este usor aceasta fiind situata pe drumul judetean 792F asfaltat cu intrare de pe drumul european E79 (N76) drum care face legatura intre orasele Oradea si Deva . O alta oportunitate o reprezinta distanta relativ mica fata de statiunea balneoclimaterica Vata de Jos si de complexul istoric de la Tebea .

Biserica din Halmagel avand un specific istoric aparte , alaturi de cea din Luncsoara , constituie de asemenea puncte de atractie turistica .


In concluzie , pensiunea este o unitate primitoare , ce ofera confort si relaxare , intr-un spatiu natural , echilibrat si sanatos, intr-o comunitate cu traditii si obiceiuri vechi  , insa moderna si mereu deschisa spre nou , e locul ideal pentru petrecerea agreabila a timpului in mijlocul naturii .

- Muntele Gaina

- Cioplitorii in lemn de la Ocisor

- Centrele de ceramica Obarsa si Tarnavita

- Statiunea Balneoclimaterica Vata de Jos

- Drumul Regelui (Vata de Jos - Savarsin)

- Padurea de lemn pietrificat Basarabasa

- Biserica Franciscana Baia de Cris

- Pastravaria Bulzesti

- Panteonul Neamului Romanesc de la Tebea

- Manastirea Crisan

- Chieile Ribicioarei

- Muzeul Aurului Brad

- Biserica Densus

- Statiunea de ski Arieseni

- Cetatea Dacica Deva

- Parcul dendrologic Simeria

- Castelul Huniazilor Hunedoara

- Vestigiile istorice Sarmisegetuza

- Pestera Ursilor


Atractii turistice (< 2 ore):

Copyright 2012 © www.spotonline.ro . Made By PFA GLA.  |  Termeni si conditii

Bine ati venit !

In inima muntilor Apuseni Pensiunea Minerva va asteapta cu portile deschise fiind locul ideal pentru petrecerea agreabila a timpului liber in mijlocul naturii .

Despre noi ...